Workshop May the Chi be with you - Zomer

       Zondag 30 juni van 13:00 tot 16:00

Workshop Yin Yoga & Qi Gong 

Een praktijkles Yin Yoga en Qi Gong gebasseerd op de 5-elementenleer en de meridianen. 

Vanwege het seizoen 'Zomer' bouwen we de les op van rustig naar actiever, zodat je je verfrist en energierijk voelt. Het lichaam en de geest ontspannen én een gezonde stimulans geven. Het wordt weer een inspirerende workshop.

Zomer hoort in de 5-elementenleer bij het Vuur, en de meridianen Hart, Dunne Darm & Pericard en 3-Verwarmer. Het enige element met 4 meridianen, maar omdat we aan het begin van de zomer zijn, blijven we bij het Hart en de Dunne Darm.

Volgens de 5-elementenleer resideert in je Hart je emoties, je spirit en je bewustzijn. In de Yin Yoga houdingen nemen we de tijd en ruimte om vooral de energetische kant hiervan te onderzoeken. In de Qi Gong zoeken we de fysieke kant van de meridianen meer op: activeren we de hart en de dunne darm meridiaan. Zo is er een mooi evenwicht tussen het yin (aardse, rustige) en yang (hemelse, actieve). 

Als het hart gebalanceerd is is de geest gefocused, is er blijdschap en innerlijke kalmte. 

 

inhoud workshop
  • Chi zelfmassage
  • Taoistische meridianenstrijkingen: alle meridianen & focus op de loop van Hart en Dunne Darm
  • Yin Yoga, asana's gericht op het energetische aspect van het Vuurelement & de meridianen Hart en Dunne Darm
  • Qi Gong, gericht op het activeren van de Chi stroom 
  • Visualisatie Vuur-element
  • Hart Meditatie: 'opening the thousand petal lotus petals'
praktisch

Zondag 30 juni van 13:00 tot 16:00

Kosten € 32,50 (incl 9% btw). Heb je eerder een 'May the Chi be with you' gevolgd, dan krijg je een korting en is het € 27,50.  

Niveau: voor iedereen toegankelijk, geen voorkennis van Yin Yoga of Qi Gong nodig

Docent: Nanda Duin 

Aanmelden de aanmelding linkt je door naar mijn andere website itcca.nl/utrecht

 

 

Achtergrond INFORMATIE

Yin Yoga is een combinatie van de traditionele Hatha Yoga (houdingen, mindfulness) en verschillende disciplines uit de Chinees Taoistische traditie met als basis de Traditionele Chinese Geneeskunde. De Yin energie is een zachte, voedende en verbindende kracht waarmee de Yin yoga zich onderscheid van de meeste dynamische Yang yogastijlen. Yin yoga is een meer statische vorm waarin je langer en ontspannen in de veelal zittende en liggende houdingen blijft en je grenzen rustig onderzoekt. Zodra het fysieke lichaam de spierspanning en weerstand opgeeft kan er in de diepere lagen van het lichaam flexibiliteit ontwikkeld worden door het stimuleren van het bindweefsel en fascia, de Chi flow wordt bevorderd en eventueel energetische blokkades kunnen worden opgeheven. 

Qi Gong Behorende bij de Traditionel Chinese Geneeskunde is de beoefening van Qi Gong. Er wordt gezegd dat er wel 3.000 oefeningen zijn. Er is bewegende Qi Gong, stilstaande en ook is meditatie een vorm van Qi Gong. In Qi Gong wordt geleerd het lichaam op een natuurlijke wijze te bewegen. Door een open en ontspannen lichaamshouding ontstaat een vrije stroom van vitale energie (Chi) in het lichaam. Het opent de meridianen en voedt de spieren en gewrichten. Door regelmatige beoefening worden de zelf genezende krachten in gang gezet en regenereert het lichaam. Het ontspant, kalmeert de geest en brengt de verbinding van lichaam en geest weer in balans.

OVER NANDA

Meer informatie over mij vind je hier